Over mij

 

Hey,

Ik ben Linda Meeus.

Vroeger was sporten en meeturnen voor mij niet evident, wegens mijn astma en later door de suduck aan mijn rechtervoet.  Ook was ik redelijk verlegen (een beetje veel zelfs) en had in totaal geen zelfvertrouwen. Ik was dus ook het kind dat als laatste werd gekozen en dat altijd alleen zat op de speelplaats.

Daarbij was ik als kind en jongvolwassene (pak maar: volwassene), niet mager, maar ook niet echt dik. Toen werd ik zwanger en bleven die kilo’s eraan hangen. Na een tijd nam ik een besluit: die moeten eraf. Maar dit was niet zo simpel, ik heb  van alles geprobeerd. Dit met wisselend succes, maar niets was blijvend (toen nog niet)

Het grote keerpunt kwam voor mij, nu ja eigenlijk waren het er twee, het eerste was het uitlopen van de 5 km in Antwerpen. Dat gaf de aanleiding om echt mijn leven te veranderen naar een fitte en gezonde levensstijl. Maar het tweede was het meest bepalend: het uitlopen van de halve marathon in Brussel. (Voor degene die niet vertrouwd zijn met lopen: het is een redelijke zwaar parcours.) Hierdoor kreeg mijn zelfvertrouwen echt een boost en sindsdien probeer ik iedereen te inspireren naar een fitte en gezonde levensstijl. Met als gedachte: wat ik kan, kunnen anderen ook, ondanks hun eventuele beperkingen en moeilijkheden.

 

ladierunbrussel