top of page
Zoeken
  • Chantal Vermeulen

Hoe kies je je trainingsmat?Wanneer je van start gaat met online fitness workouts is het essentieel om een goede trainingsmat ter beschikking te hebben.

Comfort en hygiëne tijdens het sporten zijn belangrijk. Tijdens stretching en fitnessoefeningen is een oefenmat hiervoor een noodzakelijk element.


Welke oefenmat kan je het best aanschaffen om langdurig op een comfortabele manier van de trainingen te kunnen genieten?


Bij het kiezen van een mat, moet men zich concentreren op het selecteren van de juiste maat. Bovenal moet een mat worden gekozen met het doel in gedachten.

Een standaard, kortere mat is voldoende voor een post-workout stretching of buikspieroefeningen.

Langere matten zijn beter voor langere yoga- of fitnesssessies.


In de volgende stap is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de dikte. Dit is ongelooflijk belangrijk omdat dikkere matten beter bestand zijn tegen beschadigingen, wat tot uiting komt in een langere levensduur van het product. U zult er veel langer plezier van hebben.


Bij de selectie moet ook worden gekeken naar het materiaal waarvan de mat is gemaakt. Het bovenste gedeelte van een mat moet van een glad oppervlak zijn, omdat u dan gemakkelijker kunt zorgen dat de mat schoon is. Wat het onderste gedeelte betreft, zijn antislip oefenmatten het beste. Er is niets erger dan een mat die tijdens het oefenen alle kanten op beweegt 😉


Een laatste keuze, maar niet minder belangrijk, is je eigen persoonlijke smaak zoals de kleur, een speciaal design of waarom geen eco mat.Waar koop ik een oefenmat?


Je vindt ze in winkels of groothandels in sportartikelen.

In de handel zijn er tal van soorten om uit te kiezen, maar vergeet niet om degenen die vervaardigd zijn door meer bekende en gerespecteerde producenten te kiezen. Oefeningen op een mat blijven altijd een onmisbaar element van elke training, ongeacht of u een fan bent van krachttraining, functionele training, yoga of pilates en het kiezen van duurzame oefenmat levert u op lange termijn veel voordeel.


Hier online vind je een groot assortiment duurzame yogamatten die je allemaal de nodige comfortabele ondersteuning geven voor de practice van de studio C online workouts.


Je hebt de keuze uit:

- extra dikke matten

- eco matten

- basic yogamatten

- premium yogamatten

- design yogamatten

- yogamatten extra lang

- reis yogamatten4 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page